Silan Silan Supreme

Kan ik wasverzachter op alle stoffen gebruiken?

Er zijn veel fabeltjes als het gaat om wasverzachters. Maar wat is nu echt waar? Zou je wel wasverzachter op handdoeken moeten gebruiken? Is wasverzachter wel goed voor je jeans? Is wasverzachter een must voor lakens? Kun je het veilig gebruiken op wol? Hoe zit het met sportkleding? Spoiler alert: geen van deze vragen heeft een eenduidig antwoord. En wel hierom...

Zou je wel wasverzachter op handdoeken moeten gebruiken?

Een stapel wollige dekens in een wasmand

Je instinct zegt dat het antwoord hierop eenvoudig zou moeten zijn. Wasverzachters maken stof zachter. Handdoeken horen zacht te zijn. Hoe zachter en wolliger, hoe beter, toch? Je hebt niet helemaal ongelijk. Maar omdat wasverzachters elke afzonderlijke vezel omhullen om ze te beschermen, kunnen ze echter ook het absorptievermogen verminderen. Je hebt niet veel aan handdoeken die geen water opnemen. Maar geen zorgen, je hoeft niet te kiezen tussen nut en comfort. Gebruik voor het beste resultaat elke andere wasbeurt een verzorgende wasverzachter in combinatie met een met essentiële oliën verrijkte formule, zoals Silan Aromatherapy+.

Is wasverzachter wel goed voor je jeans?

Een vrouw met een stapel jeans

Eén ding staat vast: wasverzachter is niet slecht voor jeans. Of je het als goed beschouwt, hangt echter af van je persoonlijke voorkeuren. De puristen onder ons zullen raw denim nooit wassen. Niet wassen betekent geen wasverzachter. Maar in deze wereld vol vuil en zweet is het echt geen slecht idee om je jeans zo af en toe op te frissen. Gebruik voor de zachtste resultaten een koude wascyclus, vermijd wasmiddel en vervang de traditionele wasverzachter door een wasparfum zoals Silan Perfume Pearls, om je jeans tot wel twintig weken goddelijk te laten ruiken. Als je zachte jeans wilt, zorgt een wascyclus met een milde wasverzachter, zoals een product uit het Silan Freshness-assortiment, dat je jeans er geweldig uitzien, aanvoelen en ruiken.

Is wasverzachter een must voor lakens?

Hoewel niets zo aangenaam is als een bed met zachte, fris ruikende lakens, is dit eigenlijk ook een grijs gebied als het gaat om wasverzachters. Enerzijds zorgt een hoogwaardig product, zoals de Suprême Fabric Softener voor zachte lakens met een langdurige en elegante Franse geur. Aan de andere kant kan wasverzachter echter ook het absorptievermogen en de ademende werking verminderen, omdat de verzorgende deeltjes elke vezel behandelen. Het is daarom verstandig om je lakens af en toe zonder wasverzachter te wassen, zodat je het beste resultaat krijgt.

Kun je wasverzachter veilig gebruiken op wol?

Wol is een onvoorspelbare stof. Wol gaat niet zo goed om met hitte of stress en als het niet goed wordt behandeld, wordt het materiaal na verloop van tijd ruw en misvormd. Het zou dus geen verrassing moeten zijn dat dit materiaal ook kieskeurig is als het gaat om wasverzachters. Gebruik niets minder dan de beste. Als je een inferieur product gebruikt, zul je snel de gevolgen merken, meestal in de vorm van pilling. Kies eersteklas wasverzachters zoals Silan Suprême voor je wollen artikelen. De miljoenen gladmakende deeltjes behandelen elke vezel, kalmeren en ontspannen het algehele oppervlak en helpen bij het behouden van de natuurlijke elasticiteit en jeugd van je wolproducten.

Kan wasverzachter op sportkleding worden gebruikt?

Een flatlay van sportkleding

Bloed, zweet en tranen, het komt allemaal in je sportkleding, maar hoe zit het met wasverzachter? Kan dit er ook nog bij? Jammer genoeg niet. Althans, niet op de traditionele manier. Sportkleding en functionele kleding moeten goed ademend blijven, maar omdat traditionele wasverzachters elke afzonderlijke vezel beschermen, kunnen ze ongewild stofmembranen blokkeren. Wil je dus je sportkleding reinigen zonder de prestaties te verminderen, dan kun je het beste een product gebruiken dat wel een intense geur afgeeft, maar geen verzachtende deeltjes bevat, zoals Silan Perfume Pearls. Giet voor het wassen van je spullen een halve dop (18 g) in de trommel en je bent klaar om te gaan.

Er zijn veel fabeltjes als het gaat om wasverzachters. Maar wat is nu echt waar? Zou je wel wasverzachter op handdoeken moeten gebruiken? Is wasverzachter een must voor lakens? Kun je het veilig gebruiken voor jeans, wol en sportkleding? Lees verder...