Skip to Content

Verpakking

Onze verpakkingen: Fles gemaakt van 100% gerecycled plastic • verwijderbare sleeve • EcoFloat® Sleeve Solution

Henkels verpakkingsstrategie

Bij het ontwikkelen van onze verpakkingen besteden we veel zorg en aandacht om ervoor te zorgen dat u onze producten veilig kunt gebruiken terwijl we denken aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk en het verminderen van afval.

Onze verpakkingsexperts werken continu aan verpakkingen met zo min mogelijk materiaalgebruik en met materialen waarvoor openbare recyclingsystemen bestaan. Omdat we onze producten bekijken over hun hele levenscyclus, denken we ook aan het afvoeren of recyclen van verpakkingsmateriaal. Het doel is om te komen tot een circulaire economie voor kunststoffen, zoals al lang is vastgesteld voor bijvoorbeeld papier.

Tegen 2025 streeft Henkel ernaar dat 100 procent van onze verpakkingen recyclebaar of herbruikbaar zijn. Bovendien streven we ernaar om de hoeveelheid nieuw plastic uit fossiele bronnen in onze consumentenproducten met 50 procent te verminderen. Dit bereiken we door het aandeel gerecycled plastic te verhogen tot meer dan 30 procent, door het plasticvolume te verminderen en door steeds meer gebruik te maken van biologisch afbreekbaar plastic.

Gedetailleerde informatie over de betrokkenheid van Henkel vindt u hier: https://www.silan.nl/nl/home/transparantie/verpakking

Onze recycleerbaarheid

De flessen van onze wasverzachterproducten zijn altijd gemaakt van ongemengd plastic. Bovendien zijn veel van deze flessen van ons merk Silan gemaakt van 100 procent gerecycled materiaal. Ze zijn omhuld door een sleeve. Het voordeel van deze dunne foliesleeve is dat deze de fles afdekt, die door het hoge aandeel gerecycled materiaal een geel tot grijsachtig aanzien kan krijgen. Het folie is ook aanpasbaar, zodat de fles zelf niet gekleurd hoeft te worden en heel gemakkelijk kan worden gerecycled. Wanneer de inhoud van de fles op is, scheidt u het folie van de fles zodat de fles kan worden gerecycled. Om dit proces te vergemakkelijken, is de folieomslag geperforeerd - en een productlogo met een "rits" verwijst ernaar. Sommige van onze producten bevatten EcoFloat®*, een duurzame sleeve die recycling mogelijk maakt met de sleeve op de fles.

Gedetailleerde informatie over EcoFloat® vindt u hier: https://ccllabel.com/o/en/news/ecofloat/

De volledige recyclebaarheid van onze Silan-flessen* is gecertificeerd door Institute cycloss - HTP.

http://cyclos-htp.de/home/ueber-das-institut/

Opmerking: *zonder sleeve

Social Plastic®

In 2019 zijn we begonnen met het gebruik van 25% Social Plastic® in onze Silan Fresh Control verpakkingen. Met Social Plastic® dragen we bij aan een circulaire economie voor kunststoffen en sociale vooruitgang. Social Plastic® is gerecycled plastic, dat op het strand en aan land is ingezameld. Wij werken samen met de sociale onderneming Plastic Blank om dit plastic te ontvangen. Plastic Bank doet er alles aan om het plastic in de oceaan te bestrijden en tegelijkertijd kansen te creëren voor mensen die in armoede leven. Als onderdeel van het partnerschap met Henkel, werden in Haïti inzamelcentra voor plastic opgericht. De lokale bevolking geeft ingezameld plastic afval weg en ruilt het in voor geld of sociale voorzieningen. Om deze reden wordt het ingezamelde en gerecyclede materiaal "Social Plastic®" genoemd - een term die Plastic Bank wereldwijd heeft geregistreerd en beschermd. Gedetailleerde informatie over Plastic Bank en Social Plastic is hier te vinden: www.plasticbank.com/what-we-do/

Onze verpakking

Onze verpakkingsambitie: 100% recyclebaar met verwijderbare of duurzame sleeve. We stimuleren vooruitgang in de richting van een circulaire economie door slimmere verpakkingen te maken ten behoeve van mens en planeet.

 • De verpakking van onze producten vervult veel verschillende en belangrijke functies.
 • In een circulaire economie kan het verbruik worden verminderd als materialen zo lang mogelijk binnen de cyclus van de economie worden gehouden.
 • Onze missie is om materialen uit duurzame bronnen te gebruiken. Vervolgens sluiten we de cyclus met een slim ontwerp.

Ons doel voor te de toekomst

Tegen 2025 streven we ernaar dat 100% van onze verpakkingen recyclebaar, herbruikbaar of composteerbaar is en dat we 35% gerecycled plastic gebruiken voor alle plastic verpakkingen van onze consumptiegoederen in Europa. Wij zijn van mening dat vooruitgang in de richting van duurzaamheid in verpakkingen alleen mogelijk is als organisaties van de gehele waardeketen samenwerken om innovatie bij de ontwikkeling van verpakkingen te stimuleren en de recyclinginfrastructuur te verbeteren om zo een circulaire economie mogelijk te maken.

In 2017 vormde Henkel bijvoorbeeld een partnerschap met de Plastic Bank, een sociale onderneming die zich richt op het verminderen van plastic in de oceaan en tegelijkertijd kansen biedt aan mensen in armoede.

Meer informatie

 • Onze missie

  Wij staan volledig achter het United Nations' Akkoord van Parijs betreffende klimaatverandering. Daarom willen we tegen 2040 klimaatpositief worden en een actieve en betrokken bijdrage leveren om het klimaat te beschermen.

 • Doe mee met de beweging

  Bijna 80% van het energieverbruik en de CO2-voetafdruk van wasmiddelen wordt veroorzaakt door de gebruiksfase, dus het daadwerkelijke wasproces thuis.

 • Wat zit erin?

  Silan werkt continu om de beste technologie te ontwikkelen voor een sensationele frisheid van jouw was.