Skip to Content

Onze verantwoordelijkheid

Het is niet moeilijk om duurzamer te wassen en te reinigen. We laten zien hoe je dit kunt doen.

A.I.S.E. Charter voor Duurzaam Schoonmaken

Henkel is een pionier in de ontwikkeling van milieuvriendelijke wasmiddelen en was het eerste bedrijf dat in 2005 het "A.I.S.E-Charter voor Duurzaam Wassen en Schoonmaken" ondertekende. Bedrijven die zich aansluiten bij dit initiatief van de Internationale Vereniging voor Zeep, Detergenten en Onderhoudsmiddelen, zullen hun processes continu verbeteren en jaarlijks rapporteren over de geboekte economische, ecologische en sociale vooruitgang op basis van gedefinieerde kerncijfers uitbrengen.

Social plastic bank: Social Plastic®

In 2019 zijn we begonnen met het gebruik van 25% Social Plastic® in onze Silan Fresh Control verpakkingen. Met Social Plastic® dragen we bij aan een circulaire economie voor kunststoffen en sociale vooruitgang. Social Plastic® is gerecycled plastic, dat op het strand en aan land is ingezameld. Dit ontvangen we als onderdeel van onze langdurige samenwerking met de sociale onderneming Plastic Bank. Plastic Bank wilt het probleem van plastic afval in de oceanen bestrijden en tegelijkertijd kansen creëren voor mensen die in armoede leven. Als onderdeel van het partnerschap met Henkel werden in Haïti inzamelcentra voor plastic opgericht. De lokale bevolking geeft ingezameld plastic afval weg en ruilt het in voor geld of sociale voorzieningen. Om deze reden wordt het ingezamelde en gerecyclede materiaal "Social Plastic®" genoemd - een term die Plastic Bank wereldwijd heeft geregistreerd en beschermd. Gedetailleerde informatie over Plastic Bank en Social Plastic is hier te vinden: www.plasticbank.com/what-we-do/

Dermatolgisch getest en goedgekeurd

Vrij van: conserveringsmiddelen.

Natuurlijke ingrediënten: etherische oliën in alle parfums.

Natuurlijk ingrediënt: Copaiba-olie (ontspannende olie in het assortiment van Silan aromatherapie).

Recente onderzoeken bevestigen dat Silan wasverzachter het oppervlak van textiel glad maakt, wat een doorslaggevend voordeel is voor de gevoelige huid, aangezien zacht textiel aanzienlijk minder huidirritatie veroorzaakt. In veel gevallen kan de conditie van de huid worden verbeterd door wasverzachter te gebruiken. Voor de gevoelige huid wordt het gebruik van Silan Skin Sensitive aanbevolen, aangezien dit product bijzonder huidvriendelijke eigenschappen heeft.

Bespaar energie met Silan

Door in de laatste spoelgang Silan wasverzachter te gebruiken, komt er meer water uit het wasgoed tijdens het centrifugeren. Hierdoor bevat het textiel minder waterresten. Uiteindelijk kan hierdoor de tijd in de wasdroger aanzienlijk worden verkort, wat energie bespaart. Ook maakt Silan het strijken gemakkelijker omdat het verzachte wasgoed na het drogen gladder is. De tijd die nodig is om te strijken kan aanzienlijk worden verminderd, wat energie bespaart. Het gebruik van Silan helpt dus om energie te besparen.

  • Doe mee met de beweging

    Bijna 80% van het energieverbruik en de CO2-voetafdruk van wasmiddelen wordt veroorzaakt door de gebruiksfase, dus het daadwerkelijke wasproces thuis.

  • Transport & logistiek bij Henkel

    Een sterke toename van CO2 in de astmosfeer veroorzaakt een opwarming van de aarde en is de belangrijkste oorzaak van klimaatverandering.

  • Duurzaamheid is de sleutel

    We besteden veel aandacht aan het zorgen voor functionele en recyclebare verpakkingen. Veel van onze flessen zijn recyclebaar, zelfs zonder de sleeve te verwijderen, en onze flessen zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic.