Skip to Content

Verzachtende elementen

Het verzachtende ingrediënt in de Silan formule wordt Esterquat genoemd. Esterquats worden gebruikt om een zachte en subtiele aanraking te creëren. Ze zijn het verzachtende ingrediënt op basis van vetzuren met een kationische lading.

Goed om te weten

Esterquats zijn biologisch afbreekbaar en worden gebruikt om een zachte en subtiele aanraking en gevoel te creëren. Vanwege het oppervlakte-effect wordt de strijkkracht verminderd, wat gemakkelijker strijkt. Verdere extra voordelen zijn het antistatische effect en de versterking van de vezels, resulterent in een verbeterde scheurweerstand van het textiel. 

Hoe gebruiken we verzachtende elementen?

Alle ingrediënten die we gebruiken, worden goed beoordeeld op het gebied van consumenten- en milieuveiligheid. Het vetzuurgedeelte van het esterquat-molecuul kan van verschillende oorsprongen afkomstig zijn. De bron kan afkomstig zijn van dieren of planten. Veel chemische processen zijn in principe nodig om ingrediënten te crëeren uit de verschillende grondstoffen. Het merendeel van de ingrediënten die we gebruiken produceren we niet zelf, maar kopen we in bij gespecialiseerde fabrikanten.

  • Onze missie

    Wij staan volledig achter het United Nations' Akkoord van Parijs betreffende klimaatverandering. Daarom willen we tegen 2040 klimaatpositief worden en een actieve en betrokken bijdrage leveren om het klimaat te beschermen.

  • Doe mee met de beweging

    Bijna 80% van het energieverbruik en de CO2-voetafdruk van wasmiddelen wordt veroorzaakt door de gebruiksfase, dus het daadwerkelijke wasproces thuis.

  • Transport & logistiek bij Henkel

    Een sterke toename van CO2 in de astmosfeer veroorzaakt een opwarming van de aarde en is de belangrijkste oorzaak van klimaatverandering.