Silan Silan Supreme

Hoe je vloeibare wasverzachters gebruikt voor de beste en meest geurende resultaten

Er is niets zo fijn als het zachte, gladde gevoel, de nette, verzorgde look en heerlijk frisse geur van professioneel gereinigde was. Als een hotelverblijf of een bezoekje van een vriend met heerlijk ruikende kleding je jaloers maken, is het misschien tijd om uit te zoeken wat een wasverzachter voor jou en je wasgoed kan betekenen. Leer door onze stapsgewijze tutorial te volgen hoe je wasverzachter gebruikt om perfecte resultaten te bereiken.

1. Zoek de wasverzachter die bij jouw behoeften past

Een vrouw die geniet van haar vers gewassen wasgoed dat droogt in de wind

Het vinden van de beste wasverzachter voor jou is al een hele stap in de goede richting. Dit kan supereenvoudig of juist heel lastig zijn, afhankelijk van je besluitvormingsproces. Er zijn drie basiscriteria die je helpen met beslissen. Voor sommigen is de geur de allereerste en meest belangrijke factor. Als je een geur ruikt waar je meteen verliefd op raakt, ben je verslaafd voor het leven. Silan biedt je alles: van frisse, bloemige en subtiele geuren tot intense aromatherapiegeuren en verfijnde, luxueuze Franse geuren. Misschien is één snuifje voldoende om je favoriet te vinden. Het tweede belangrijke aspect waarmee rekening moet worden gehouden, zijn potentiële gevoeligheidsproblemen. Was je babykleding of textiel dat wordt gedragen door mensen met een gevoelige huid, kies dan Silan Skin Sensitive. Deze is vrij van kleur- en conserveringsmiddelen. De derde factor waarop je je beslissing kunt baseren, is de consistentie van het product. De meeste Silan-producten zijn verkrijgbaar in vloeibare vorm met een romige consistentie.

2. Hoe je een wasverzachter gebruikt

Als je het nog nooit eerder hebt gebruikt, is het waarschijnlijk een goed idee om jezelf af te vragen wat een wasverzachter eigenlijk doet. Uiteraard is het antwoord van invloed op je gebruik. We zijn hier al dieper ingegaan op de werking van het product, maar kort samengevat komt het erop neer dat de gladmakende deeltjes een verzachtend effect hebben op textielvezels, waardoor deze zacht en glad worden. Uiteraard moet dit in een later stadium van de wascyclus gebeuren om te voorkomen dat het wasmiddel de wasverzachter wegspoelt.

3. Hoeveel wasverzachter je gebruikt

Meetdopjes van wasverzachter naast een stapel handdoeken

Vloeistoffen worden geleverd in een fles met een dop die voor de dosering kan worden gebruikt. De gebruikte hoeveelheid hangt af van de grootte van je waslading en de gewenste zachtheid en geurintensiteit. Gebruik meer wasverzachter om zachtere, meer geurige resultaten te krijgen, of gebruik een doorsnee hoeveelheid wasverzachter plus de gewenste hoeveelheid wasparfum van Silan Suprême Perfume Pearls (rechtstreeks toe te voegen aan de wasmachine) voor meer geparfumeerd wasgoed.

4. Waar je de wasverzachter in doet

Giet het gekozen product in de flessendop van de wasverzachter om de juiste hoeveelheid af te meten en voeg dit toe aan je wasgoed. Wasmachines met voorladers hebben een speciale lade voor de wasverzachter, die is gemarkeerd met verzachtersymbool in de vorm van een bloem. Dit wasverzachtervakje bevindt zich meestal tussen de voor- en hoofdwasvakken van de lade of rechts ervan. Wasmachines met een bovenlader hebben meestal een kuiltje in de centrale kolom. Meet je vloeistof af in de flessendop van de wasverzachter en giet hem in deze inkeping. Het doseringsadvies staat op de achterkant van elke fles Silan-wasverzachter. Als je wasmachinemodel afwijkt van de hier beschreven standaard, moet je de handleiding van je wasmachine raadplegen voordat je de wasverzachter voor de eerste keer gebruikt.

Dat is alles!

Zoals je ziet, is het gebruik van wasverzachter simpel en helder. Raadpleeg de handleiding van je wasmachine en lees de instructies op de gekozen fles Silan voordat je de wasverzachter voor de eerste keer gebruikt. Binnen de kortste keren word je telkens weer verliefd op je net gewassen wasgoed.

Geniet optimaal van het leven met wasgoed dat heerlijk ruikt! Met onze wasverzachtertutorial leer je hoe je dit doet, zelfs als je een echt wasgoedgroentje bent.