Skip to Content

Negen redenen om wasverzachter aan je wasroutine toe te voegen

Een vrouw die ruikt aan een dunne witte stof die aan de lijn hangt
 • Frisse Geuren

  Geniet van de nieuwe Silan net-gewassen-frisheidssensatie die 24/7 aanhoudt.

Waarom zou je een wasverzachter gebruiken? Er zijn enkele overduidelijke redenen waarom wasverzachters zo geweldig zijn... en er zijn enkele die minder voor de hand liggen. We hebben een lijst met negen redenen samengesteld om je te helpen beslissen of dit geurige washulpmiddel deel moet uitmaken van je wasroutine.

1. Gebruik wasverzachter om je kleding zachter te maken

Wasverzachter die in de wasmiddellade van een wasmachine wordt gegoten

Wat doet een wasverzachter? Het belangrijkste doel is natuurlijk het verzachten van stoffen. Misschien woon je in een gebied met hard water en kun je niet tegen de ruwheid van net gewassen handdoeken. Misschien heb je een hekel aan hoe je katoenen T-shirts aanvoelen als ze aan de lijn zijn gedroogd. Of misschien heb je gewoon graag zachte lakens die gewassen zijn met een wasverzachter. Wat je redenen ook zijn, als je graag gladde en zachte kleding, huishoudtextiel en badstoffen hebt, dan doet een wasverzachter letterlijk wat op de fles staat. Zo simpel is het.

2. Gebruik wasverzachter om statische elektriciteit te verminderen

Wasverzachter verzacht de stoffen van jouw kleding. Een voordeel daarvan is dat wasverzachter ook de statische elektriciteit van je kleding verminderd! Dus doe wasverzachter bij je was of spray een beetje over je kleding en je zult een stuk minder last hebben van statische kleding.

3. Gebruik een wasverzachter om je kleding heerlijk te laten ruiken

Hoewel het niet de hoofdtaak is van het product, is geur een van de belangrijkste redenen waarom mensen een wasverzachter gebruiken. Een van de beste verklaringen heeft te maken met de diepe emotionele wortels van ons reukvermogen. Een aangename geur, of een geur die geassocieerd wordt met een positieve herinnering, wekt gevoelens van welzijn op en kan ervoor zorgen dat we ons meteen thuis voelen, zelfs in een nieuwe omgeving. Een vertrouwde en aangename geur helpt ons te ontspannen. Een wasverzachter zorgt voor langdurige geuren en als je eenmaal je favoriet hebt gevonden, kun je je hele huis en kledingkast voorzien van een eigen kenmerkende geur.

4. Gebruik een wasverzachter om je kleding te beschermen

Een wasverzachter geeft kleding niet alleen een aangenaam gevoel en een lekkere geur, het is ook op een fundamentelere manier goed voor kleding. Het verzorgende effect dat vezels zacht en soepel doet aanvoelen, beschermt ze ook. Deze bescherming begint al in de wasmachine, waardoor het wasproces zelf minder schade veroorzaakt. Dit houdt aan tot de volgende wasbeurt; dus bij dagelijks gebruik ondergaat textiel minder slijtage.

5. Gebruik een wasverzachter om kleuren te beschermen
Een vrouw krijgt gekleurd poeder in haar gezicht

Op een soortgelijke manier is wasverzachter goed voor donkere of kleurrijke kleding. De beschermende, gladmakende deeltjes in een wasverzachter voorkomen dat de kleur vervaagt, zodat je langer kunt genieten van je favoriete kleine zwarte jurk, roze blouse of gele trui.

6. Gebruik wasverzachter (alleen) op de juiste kleding

Sommige mensen zijn op hun hoede voor wasmiddelen, omdat hen is verteld dat wasverzachter slecht is voor kleding. In het algemeen klopt dit gewoon niet. De kunst is om erachter te komen welke kleding je zonder wasverzachter moet wassen. Gebruik het alleen op stoffen die er daadwerkelijk van profiteren en je zult telkens weer geweldige resultaten krijgen. Controleer altijd het etiket en raadpleeg onze gedetailleerde handleiding om te zien voor welke items je wel en niet wasverzachter moet gebruiken voordat je aan de slag gaat.

7. Gebruik een wasverzachter om kleding te ontkrimpen
Een vrouw trekt een trui over haar hoofd

Je moet als eerste altijd het waslabel controleren om te voorkomen dat je kleding krimpt in de was. Zijn je kleren eenmaal gekrompen, is het bijna onmogelijk om ze weer terug te brengen naar de oorspronkelijke staat. Met een wasverzachter kun je je kleren echter voldoende ontkrimpen tot ze weer passen. Vul een emmer of gootsteen met warm water, voeg een dop wasverzachter toe en laat je gekrompen kledingstuk 's nachts weken. Wring het 's ochtends uit en rek het voorzichtig terwijl het nog vochtig is. Spreid je kledingstuk uit om te drogen en verheug je erop het weer te kunnen dragen.

8. Gebruik een wasverzachter om de droogtijd te verkorten

Als je een wasverzachter gebruikt, droogt je wasgoed sneller. De hydrofobe eigenschappen van de wasverzachter reageren op de vezels, waardoor water efficiënter uit kleding spoelt. Zo blijft er minder vocht in de wasmachine achter na het wassen. Zo bespaar je tijd en, in het geval je een wasdroger gebruikt, geld en elektriciteit.

9. Gebruik een wasverzachter om gemakkelijker te strijken

Is wasverzachter noodzakelijk? Strikt genomen misschien niet. Maakt wasverzachter je leven, en je wasdag, een stuk gemakkelijker? Zeker wel! Hoe vaak je jezelf ook wijsmaakt dat je graag strijkt, je zult zeker niet klagen als een washulpmiddel het strijken net wat gemakkelijker maakt. Wasverzachter maakt vezels gladder en kreukels minder aanwezig. Hierdoor kun je het strijken zelfs helemaal overslaan of wordt de strijktijd aanzienlijk korter. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar ook elektriciteit.

Zoek je eigen reden om wasverzachter te gebruiken

Wasverzachter maakt je was zacht en geurig, voorkomt dat je kleding statisch wordt, is goed voor kleding, enz. Maar bovenal gaat het om jouw wasgoed en jouw keuze, dus ontdek welke wasverzachter van Silan je favoriet is en voeg de belangrijkste reden toe aan de lijst:
10. Gebruik een wasverzachter omdat je er dol op bent!

Gerelateerde producten
 • Zorg met wasverzachter voor heerlijk geurend wasgoed

  De was doen is misschien niet ieders favoriete bezigheid, maar het wordt een stuk draaglijker als je wordt omringd door een aangename geur tijdens het wassen, drogen, strijken en vouwen van je kleding. Als je wasmachine niet fris ruikt, als je onprettige geurtjes uit je kleren moet verwijderen, of als je gewoon een aangename luchtverfrisser in je wasruimte wilt hebben, dan is Silan dé oplossing. Vind met onze handige handleiding de best geurende wasverzachter voor je wasruimte.

 • Vijf veelvoorkomende fouten die tijdens de was worden gemaakt

  Je denkt dat je wel weet hoe je de was moet doen, maar dat wil nog niet zeggen dat je routine niet voor verbetering vatbaar is. Lees verder als je klaar bent om je wasvaardigheden naar een hoger niveau te tillen...

 • Hoe je vloeibare wasverzachters gebruikt voor de beste en meest geurende resultaten

  Verlang je naar het zachte, gladde gevoel, de nette, verzorgde look en de heerlijk frisse geur van professioneel gereinigde was? Leren hoe je vloeibare wasverzachters gebruikt, is de eerste belangrijke stap! Lees hoe je je wasroutines kunt verbeteren en word al snel opnieuw verliefd op al je pas gewassen stoffen.