Skip to Content

Hoe je vloeibare wasverzachters gebruikt voor de beste en meest geurende resultaten

Een slapende baby in een wieg
 • Sensitive

  Verwen uzelf met Silan wasverzachter en zijn bijzonder milde geur. Speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid.

Er is niets zo fijn als het zachte, gladde gevoel, de nette, verzorgde look en heerlijk frisse geur van professioneel gereinigde was. Als een hotelverblijf of een bezoekje van een vriend met heerlijk ruikende kleding je jaloers maken, is het misschien tijd om uit te zoeken wat een wasverzachter voor jou en je wasgoed kan betekenen. Leer door onze stapsgewijze tutorial te volgen hoe je wasverzachter gebruikt om perfecte resultaten te bereiken.

1. Zoek de wasverzachter die bij jouw behoeften past

Een vrouw die geniet van haar vers gewassen wasgoed dat droogt in de wind

Het vinden van de beste wasverzachter voor jou is al een hele stap in de goede richting. Dit kan supereenvoudig of juist heel lastig zijn, afhankelijk van je besluitvormingsproces. Er zijn drie basiscriteria die je helpen met beslissen. Voor sommigen is de geur de allereerste en meest belangrijke factor. Als je een geur ruikt waar je meteen verliefd op raakt, ben je verslaafd voor het leven. Silan biedt je alles: van frisse, bloemige en subtiele geuren tot intense aromatherapiegeuren. Misschien is één snuifje voldoende om je favoriet te vinden. Het tweede belangrijke aspect waarmee rekening moet worden gehouden, zijn potentiële gevoeligheidsproblemen. Was je babykleding of textiel dat wordt gedragen door mensen met een gevoelige huid, kies dan Silan Skin Sensitive. Deze is vrij van kleur- en conserveringsmiddelen. De derde factor waarop je je beslissing kunt baseren, is de consistentie van het product. De meeste Silan-producten zijn verkrijgbaar in vloeibare vorm met een romige consistentie.

2. Hoe je een wasverzachter gebruikt

Als je het nog nooit eerder hebt gebruikt, is het waarschijnlijk een goed idee om jezelf af te vragen wat een wasverzachter eigenlijk doet. Uiteraard is het antwoord van invloed op je gebruik. We zijn hier al dieper ingegaan op de werking van het product, maar kort samengevat komt het erop neer dat de gladmakende deeltjes een verzachtend effect hebben op textielvezels, waardoor deze zacht en glad worden. Uiteraard moet dit in een later stadium van de wascyclus gebeuren om te voorkomen dat het wasmiddel de wasverzachter wegspoelt.

3. Hoeveel wasverzachter je gebruikt

Meetdopjes van wasverzachter naast een stapel handdoeken

Vloeistoffen worden geleverd in een fles met een dop die voor de dosering kan worden gebruikt. De gebruikte hoeveelheid hangt af van de grootte van je waslading en de gewenste zachtheid en geurintensiteit. Gebruik meer wasverzachter om zachtere, meer geurige resultaten te krijgen, of gebruik een doorsnee hoeveelheid wasverzachter plus de gewenste hoeveelheid wasparfum van Silan Suprême Perfume Pearls (rechtstreeks toe te voegen aan de wasmachine) voor meer geparfumeerd wasgoed.

4. Waar je de wasverzachter in doet

Giet het gekozen product in de flessendop van de wasverzachter om de juiste hoeveelheid af te meten en voeg dit toe aan je wasgoed. Wasmachines met voorladers hebben een speciale lade voor de wasverzachter, die is gemarkeerd met verzachtersymbool in de vorm van een bloem. Dit wasverzachtervakje bevindt zich meestal tussen de voor- en hoofdwasvakken van de lade of rechts ervan. Wasmachines met een bovenlader hebben meestal een kuiltje in de centrale kolom. Meet je vloeistof af in de flessendop van de wasverzachter en giet hem in deze inkeping. Het doseringsadvies staat op de achterkant van elke fles Silan-wasverzachter. Als je wasmachinemodel afwijkt van de hier beschreven standaard, moet je de handleiding van je wasmachine raadplegen voordat je de wasverzachter voor de eerste keer gebruikt.

Dat is alles!

Zoals je ziet, is het gebruik van wasverzachter simpel en helder. Raadpleeg de handleiding van je wasmachine en lees de instructies op de gekozen fles Silan voordat je de wasverzachter voor de eerste keer gebruikt. Binnen de kortste keren word je telkens weer verliefd op je net gewassen wasgoed.

Gerelateerde artikelen
 • Zorg met wasverzachter voor heerlijk geurend wasgoed

  De was doen is misschien niet ieders favoriete bezigheid, maar het wordt een stuk draaglijker als je wordt omringd door een aangename geur tijdens het wassen, drogen, strijken en vouwen van je kleding. Als je wasmachine niet fris ruikt, als je onprettige geurtjes uit je kleren moet verwijderen, of als je gewoon een aangename luchtverfrisser in je wasruimte wilt hebben, dan is Silan dé oplossing. Vind met onze handige handleiding de best geurende wasverzachter voor je wasruimte.

 • Negen redenen om wasverzachter aan je wasroutine toe te voegen

  Wasverzachters zorgen ervoor dat je wasgoed voelt als een knuffel van een zachte en donzige vriend. Ook laten ze je kleding wekenlang fris en luxueus ruiken. Dat zijn al twee goede redenen om wasverzachter aan je wasroutine toe te voegen. Klik hier om de andere zeven te ontdekken.

 • Welke wasverzachter is geschikt voor een gevoelige huid?

  Een gevoelige huid is geen reden om geen mooie, zachte en schoon geurende kleding te krijgen. Zo kies je de beste wasverzachter voor een gevoelige huid...