Silan Silan Supreme

Zorg met wasverzachter voor heerlijk geurend wasgoed

Niets voelt (en ruikt) zo goed als net gewassen wasgoed. Het proces? Dat is niet zo ingewikkeld... Ontdek hoe je je met wasverzachter kunt ontdoen van onaangename geurtjes en prettige geuren kunt toevoegen, kom meer te weten over de verschillende geuren en parfums van Silan en voor welke toepassingen zij het best geschikt zijn.

Hoe je onaangename geurtjes uit je wasmachine verwijdert

De wasmachine hoort net als je wasgoed schoon en aangenaam geurend te zijn, dus je wilt niet dat er een onaangename geur uit de trommel komt. Om erachter te komen hoe je onaangename geuren uit je wasmachine kunt verwijderen, moet je eerst weten waar ze vandaan komen.

Als je een schimmelgeur opmerkt wanneer je de deur van je wasmachine met voorlader opent, is de eerste oplossing de deur te allen tijde open te houden wanneer de machine niet in gebruik is. Er zal altijd wat vocht in de machine achterblijven na een wasbeurt en de rubberen afdichting op de deur houdt die vochtigheid binnen als je deze direct sluit na het verwijderen van het wasgoed. Door de machine tussen de wasbeurten door te luchten, wordt deze geur voorkomen. Als dat niet het geval is, moet je alle plekken in je wasmachine waar vocht kan worden ingesloten, goed bekijken. Reinig rondom en in de rubberen afdichting. Afhankelijk van het type wasmachine, kun je de ring mogelijk helemaal verwijderen en goed afboenen. Waarschijnlijk kom je munten, half opgeloste papieren zakdoekjes, een kindersok en misschien nog wat andere kleine spullen tegen die tijdens het wassen uit de zakken zijn gespoeld. Na een tijdje begint alles dat vocht vasthoudt te ruiken, dus als je deze spullen weghaalt, helpt dit al enorm bij verwijderen van onaangename geuren uit je wasmachine.

Komt de geur uit de wasmiddellade, dan kun je deze meestal verwijderen en goed reinigen. Raadpleeg eerst de handleiding voordat je hem verwijdert.
Ongeacht eventuele geurtjes in je wasmachine, is het altijd een goed idee om regelmatig een warme wascyclus uit te voeren om bacteriën te verwijderen. Je kunt de hoogste temperatuur instellen en ongeveer één keer per maand handdoeken, vloerdoeken en bijzonder vuile keukendoeken wassen. Of laat de wasmachine zonder wasgoed op een hoge temperatuur draaien met wat azijn of een professionele machinereiniger.

Hoe je onaangename geuren uit je kleding verwijdert

Een vrouw met een stapel opgevouwen wasgoed

Je moet twee stappen zetten om heerlijk geurende kleding te krijgen. De eerste stap is het verwijderen van onaangename geuren uit kleding, de tweede is het toevoegen van een aangenaam parfum. Vergelijk het met persoonlijke hygiëne. Je wast immers eerst jezelf, voordat je deo en eau de toilette spuit. Wasmiddel reinigt je wasgoed en geeft een vleugje geur. Wasverzachter voegt zachtheid en een intensere geur toe. Daarnaast geeft wasparfum net dat kleine beetje extra luxe geur. Voor echt fris ruikende geurende stoffen, moet je zowel wasmiddel als wasverzachter gebruiken.

Hoe je de best geurende wasverzachter vindt

Het spreekt voor zich dat 'de best geurende wasverzachter' subjectief is. Misschien hou je van subtiele geuren, verlang je naar eenvoudige, natuurlijke geuren of voel je je meer aangetrokken tot rijke, luxe parfums. Wat je geurvoorkeuren ook zijn, ons Silan-assortiment heeft het voor je.

De best geurende wasverzachters van Silan

 1. Fris geurende wasverzachter
  Een klassiek assortiment van frisse geuren rechtstreeks uit de natuur geeft je wasgoed de geur van een fris lentegevoel, wilde rozen of lavendel. De geuren gaan tot 100 dagen mee in de kledingkast, dus ga voor deze producten als je een uiterst langdurige frisse geur wilt.
 2. Aromatherapiewasverzachter
  Trakteer je wasgoed op wat spa-wellness. Sandelhout, orchidee, patchoeli en gardenia maken van je huis in een handomdraai een heuse spa. Beperk het gebruik van deze aromatherapiewasverzachters tot huishoudtextiel en comfortabele loungewear om de verwensensatie vast te houden. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je de bedwelmende lucht liever overal mee naartoe neemt. Hoe dan ook, de langdurige geuren houden maximaal 100 dagen aan.
 3. Frans parfum-wasverzachter
  Het Silan Suprême-assortiment zorgt voor een nog luxueuzere geurervaring, met karakteristieke geuren rechtstreeks uit Parijs. Parfumeurs creëerden in de Franse modehoofdstad de kenmerkende formules met modieuze consumenten in gedachten. Ben je op zoek naar een spectaculaire geparfumeerde wasverzachter die net zo zal opvallen als je meest bijzondere outfits, kies dan je favoriete geur en ga op pad.
 4. Extra langdurig wasparfum
  Voeg wat wasparfum toe voor een ultra-intense geur als geparfumeerde wasverzachter niet genoeg voor je is. Voeg Suprême Perfume Pearls toe aan je favoriete wasverzachter voor een geur die tot 20 weken aanhoudt
 5. Wasverzachter voor de gevoelige huid
  Natuurlijk werkt een wasverzachter met een minimale geur net zo goed. De huidgevoelige producten van Silan zijn vrij van kleur- en conserveringsmiddelen en zorgen voor een subtiele geur.

Wasverzachter gebruiken als luchtverfrisser

Een zwevende zeepbel met een bloem

Als je echt helemaal verliefd bent op je geparfumeerde wasverzachter, kun je er een luchtverfrisser van maken. Creëer een potpourri van gedroogde bloemblaadjes, fruit, dennenappels of houtspaanders en spuit er een verdunde geurige wasverzachter naar keuze op. Hang een geparfumeerd stoflapje aan een haakje in de badkamer of giet wat verdunde wasverzachter in een mooie glazen fles en steek er enkele geurstokjes in.

Dat ruikt ongelooflijk lekker! Voeg een frisse geur toe aan je wasroutine met onze handige handleiding voor de best geurende wasverzachters. 🌺🌹🌼🌸